Jadłospis

 M E N U    Ś N I A D A N I O W E

OD  02.09  DO 30.09

                                ŚNIADANIE
Poniedziałek

2.09

Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, pomidor, szczypiorek, ogórek zielony /1,7 /

Napar z  maliny i mięty

Wtorek

3.09

 Chleb żytni, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, twaróg krojony,  rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor /1,3,7/

Napar melisa z koprem włoskim

Środa

4.09

Chleb żytni, masło , pieczony filet z indyka, miód, ogórek zielony, szczypiorek, pomidor /1,7/

Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem /7/

Herbata rooibos

Czwartek

5.09

Bułka grahamka, chałka, masło ,ser żółty , pasta daktylowa, sałata, ogórek zielony, pomidor /1,7/

Kakao na mleku /7/

Piątek

6.09

Chleb żytni, masło, jajko gotowane, pasztet drobiowo-warzywny, pomidor, ogórek zielony, czerwona papryka, szczypiorek /1,3,7/

Napar z rumianku

 

Poniedziałek

9.09

Chleb żytni, masło, pieczony filet z kurczaka, serek biały ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ogórek zielony, pomidor /1,7/

Napar  melisa z miętą

Wtorek

10.09

 

Chleb żytni, masło, ser żółty, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, rzodkiewka, pomidor  /1,7/

Herbata  rooibos

Środa

11.09

Chleb żytni,  masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem,  miód, ogórek zielony, pomidor, sałata /1,3,7/

Owsianka na mleku z żurawiną  /1,7/

Napar z lipy  i maliny

Czwartek

12.09

Bułka grahamka, masło, kiełbaska parzona serek waniliowy, ogórek zielony, pomidor, papryka czerwona /1,7/

Kakao na mleku /7/

Piątek

13.09

Chleb żytni,  masło, jajecznica ze szczypiorkiem, konfitura  z czarnej porzeczki, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor /1,3,7/

Napar z mięty i rumianku

Poniedziałek

16.09

Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, sałata, pomidor /1,7/

Herbata owoce leśne

Wtorek

17.09

Chleb żytni ,masło , pasta rybna z natką pietruszki , twaróg z olejem lnianym i koperkiem, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka /1,4,7/

Napar  mięta z cytryną

Środa

18.09

 

Chleb żytni, masło, filet z kurczaka pieczony, pasta z czerwonej fasoli z serem białym, ogórek zielony, ogórek kiszony, pomidor /1,7/

Kaszka orkiszowa  na mleku z sosem malinowym /1,7/

Herbata rooibos

Czwartek

19.09

Bułka grahamka, chałka, masło, pasztet drobiowy, miód, ogórek zielony , ogórek kiszony, pomidor /1,7/

Kakao na mleku /7/

Piątek

20.09

 

Chleb żytni, masło, pasta z makreli wędzonej z natką pietruszki, jajko gotowane, pomidor, ogórek zielony, szczypiorek /1,3,4,7/

Napar mięta z koprem włoskim

Poniedziałek

23.09

Chleb żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, szczypiorek /1,7/

Napar malina z rumiankiem

Wtorek

24.09

Chleb żytni, masło, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką, filet drobiowy pieczony ogórek zielony, ogórek kiszony, pomidor /1,7/

Herbata owoce leśne

Środa

25.09

Chleb żytni, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pasta kakaowo-daktylowa ogórek zielony, pomidor, papryka czerwona

Płatki kukurydziane na mleku z żurawiną /7/

Napar melisa z maliną

Czwartek

26.09

Bułka grahamka,  masło ,  kiełbaska parzona, serek waniliowy, ogórek zielony, ogórek kiszony, pomidor /1,7/

Kawa inka na mleku /1,7/

Piątek

27.09

Chleb żytni,  masło, jajecznica ze szczypiorkiem, powidła śliwkowe, ogórek zielony, papryka czerwona, pomidor /1,3,7/

Herbata owoce leśne

Poniedziałek

30.09

Chleb żytni, masło, twaróg biały krojony, pieczony filet z kurczaka, ogórek kiszony, pomidor, sałata /1,7/

Napar mięta z cytryną

ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1 – Zboża zawierające gluten, 2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3 – Jaja i produkty pochodne, 4 – Ryby i produkty pochodne, 5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6 – Soja i produkty pochodne, 7 – Mleko i produkty pochodne, 8 – Orzechy, 9 – Seler i produkty pochodne, 10 – Gorczyca i produkty pochodne, 11 – Nasiona

sezamu i produkty pochodne 12 – Dwutlenek siarki, 13 – Łubin, 14 – Mięczaki

 


   

 

 M  E  N  U    O  B  I  A  D  O  W  E   

OD  02.09  DO 30.09

 

PONIEDZIAŁEK 02.09

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami /zabielony//1,9/

Drugie danie: Pieczona pałka kurczaka ryż brązowy lekki sos potrawkowy z natką pietruszki i koperkiem marchewka z groszkiem  /1,7/

Napój: Kompot wieloowocowy

Deser: Bułeczka maślana z rodzynkami /1,3,7/

 

WTOREK 03.09

Zupa: Krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki na wywarze mięsnym /1,9/

Drugie danie: Makaron spaghetti w sosie neapolitańskim z zielonym groszkiem i natką pietruszki warzywa do chrupania: ogórek zielony, marchewka, kalarepka /1,7/

Napój: Woda niegazowana z cytryną

Deser: Szarlotka z kruszonką na kruchym spodzie /1,3/

ŚRODA 04.09

Zupa: Pomidorowa z ryżem jaśminowym /zabielona/ /7,9/

Drugie danie: Filet drobiowy w delikatnej  panierce z sezamem gotowane ziemniaczki baby  z koperkiem surówka z białej kapusty marchewki  i jabłka /1,3,11/

     Napój: Lemoniada

Deser: Gruszka/ dwa ciasteczka kruche ze słonecznikiem /1,3/

CZWARTEK 05.09

Zupa: Rosół na mięsach mieszanych z jarzynami i makaronem lane kluski /1,3,9/

Drugie danie: Gulasz wieprzowy na bazie  jesiennych warzyw kasza gryczana surówka z buraczków  jabłka i natki pietruszki /1/

Napój: Kompot wieloowocowy

Deser: Drożdżówka ze śliwką i kruszonką /1,3,7/

PIĄTEK 06.09

Zupa: Jarzynowa z zielonym groszkiem i ziemniakami /9/

Drugie danie: Pierogi leniwe z białym serem z sosem z malin i czerwonej porzeczki tarta marchew /1,3,7/

Napój: Napar mięta cytryna dzika róża

Deser: Koktajl z owoców leśnych na jogurcie naturalnym /7/Jabłko

PONIEDZIAŁEK 09.09

Zupa: Ogórkowa na wywarze mięsnym /zabielana/ /7,9/

Drugie danie: Leczo warzywne / pomidory, papryka ,bakłażan, cukinia, dynia, czerwona fasolka/ pyzy drożdżowe ogórek kiszony –słupki /1,3,7/

Napój: Lemoniada

Deser: Crumble owocowe pod cynamonową kruszonką /1/Marchewka w słupkach

 

WTOREK 10.09

Zupa: Krem z zielonego groszku ze śmietanką i prażonymi migdałami /7,9/

Drugie danie: Kotlet de volaile z masłem i natką  pietruszki ziemniaki gotowane z koperkiem mizeria z ogórków /1,3,7/

Napój: Kompot wieloowocowy

Deser: Babka marmurkowa /1,3/

ŚRODA 11.09

Zupa: Kapuśniak z kiszonej i słodkiej kapusty z ziemniakami /9/

Drugie danie: Pulpety drobiowo warzywne sos potrawkowy ryż paraboliczny z natką pietruszki blanszowany brokuł kalafior mini marchewki /1,3,7/

Napój: Napar z lipy i rumianku

Deser: Drożdżówka ze śliwką i kruszonką /1,2,3/

CZWARTEK 12.09

Zupa: Zupa fasolowa z ziemniakami i kawałkami mięsa /9/

Drugie danie: Pierogi z białym serem  sos  śmietanowo malinowy surówka z marchewki i brzoskwini  /1,3,7/

 Napój: Lemoniada

Deser: Gruszka / 2 wafelki kukurydziane z czekoladą daktylową

PIĄTEK  13.09

Zupa: Krupnik wegetariański z kaszą jęczmienną i natką pietruszki /1,9/

Drugie danie: Kotlecik ze zmielonego dorsza i warzyw w delikatnej panierce puree ziemniaczane z koperkiem  surówka z kiszonej kapusty i jabłka z natką pietruszki /1,3,4,7/

Napój: Herbata Rooibos owocowa

Deser: Bułeczka cynamonowa /1,3,7/

PONIEDZIAŁEK  16.09

Zupa: Barszcz ukraiński z białą fasolką i kapustą /zabielony//7,9/

Drugie danie: Makaron farfalle z  sosem pomidorowym ze świeżą bazylią i serem mozzarella /1,3,7/

Napój: Lemoniada

Deser: Jogurtowo serowy z musem truskawkowym i kruszonym biszkoptem /1,7/ 1/2 banana

WTOREK 17.09

Zupa: Krem brokułowo kalafiorowy ze śmietanką /7,9/

Drugie danie: Sznycel wieprzowy gotowane ziemniaczki baby z koperkiem glazurowana marchewka/ ogórek kiszony- słupki /1,3/

Napój: Napar z lipy i malin

Deser: Ciasto na maślance z owocami i kruszonką /1,3,7/

ŚRODA 18.09

Zupa: Rosół drobiowy z jarzynami makaronem i natką pietruszki /1,9/

Drugie danie: Strogonow z indyka /bez pieczarek/ kasza bulgur surówka z buraczków z natką pietruszki /1/

Napój: Kompot  wieloowocowy

Deser: Bułeczka maślana z powidłami z wiśni /1,3,7/

CZWARTEK 19.09

Zupa: Pomidorowa z makaronem sprężynki /zabielana// 1,7,9/

Drugie danie: Polędwiczki z kurczaka  w delikatnej panierce puree ziemniaczane ze smażoną cebulką mix sałat z sosem miodowo koperkowym  /1,3,7/

Napój: Herbata Rooibos brzoskwiniowa z rumiankiem

Deser: Budyń śmietankowy z sosem wiśniowym /7/ Jabłko

PIĄTEK 20.09

Zupa: Szczawiowa z ziemniakami i jajkiem /zabielana /3,9/

Drugie danie: Naleśniki z serkiem waniliowym i powidłami śliwkowymi /1,3,7/

Napój: Kompot wieloowocowy

Deser: Kokosanka na kukurydzianym spodzie /3/ ½ gruszki

 

PONIEDZIAŁEK 23.09

Zupa: Jarzynowa z fasolką szparagową /9/

Drugie danie: Pieczony filet z kurczaka soute lekki sos pomidorowo śmietanowy kasza kukurydziana surówka z białej kapusty jabłka i czerwonej papryki  /7/

Napój: Napar rumianek lipa

Deser: Banan /2 wafelki ryżowe z powidłami śliwkowymi

WTOREK 24.09

Zupa: Krem dyniowo ziemniaczany z nutą pomarańczy i grzankami razowymi /1,9/

Drugie danie: Domowy kotlet mielony gotowane ziemniaczki baby z koperkiem surówka z kiszonej kapusty marchewki i jabłka /1,3/

Napój: Kompot wieloowocowy

Deser: Babka waniliowa z wiśnią /1,3/

ŚRODA 25.09

Zupa: Krupnik z kaszą pęczak z natką pietruszki /1,9/

Drugie danie: Pieczona pałka kurczaka puree ziemniaczane z koperkiem marchewka  z groszkiem/ ogórek kiszony w słupkach  /7/

Napój: Kompot wieloowocowy

Deser: Gruszka/ Ciastko wieloziarniste z bakaliami /1,3,5,8/

 

CZWARTEK 26.09

                                                   Zupa: Ogórkowa z kawałkami mięsa wieprzowego /zabielona// 7,9/

Drugie danie: Pierogi ruskie ze smażoną cebulką i kwaśną śmietanką surówka z marchewki i selera /1,3,7,9/

Napój: Napar z malin lipy i kopru

Deser: Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką /1,3,7/

PIĄTEK 27.09

Zupa: Kalafiorowa /zabielona//7,9/

Drugie danie: Pulpety z dorsza w sosie pomidorowym z marchewką  ryż paraboliczny /1,3,4/

Napój: Kompot wieloowocowy

Deser: Precel z makiem /1,3/

PONIEDZIAŁEK 30.09

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami lekko zabielony /7,9/

Drugie danie: Makaron penne w sosie carbonara z natką pietruszki warzywa do chrupania: /ogórek zielony, marchewka/ /1,3,7/

Napój: Lemoniada

Deser: Jogurt naturalny z musem wiśniowym i domowym musli /prażony słonecznik, pestki dyni, migdały, płatki owsiane, żurawina//1,7/ Jabłko

 

ŻYCZYMY SMACZNEGO!

 

 

ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1 – Zboża zawierające gluten, 2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3 – Jaja i produkty pochodne, 4 – Ryby i produkty pochodne, 5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6 – Soja i produkty pochodne, 7 – Mleko i produkty pochodne, 8 – Orzechy, 9 – Seler i produkty pochodne, 10 – Gorczyca i produkty pochodne, 11 – Nasiona

sezamu i produkty pochodne, 12 – Dwutlenek siarki, 13 – Łubin, 14 – Mięczaki